یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 25 May , 2025 ساعت ×
تامین برق واحدهای ذوب آلومینیوم هند از منابع تجدیدپذیر
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۸
شناسه : 38295
تا سال 2030 تحقق می‌یابد؛ شرکت «MK Research» در گزارش اخیر خود اعلام کرد: با توجه به روند صعودی آغاز فعالیت واحدهای ذوب آلومینیوم اولیه در هند، انتظار می‌رود تامین برق مورد نیاز این واحدها از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی تا سال 2030 با افزایش قابل‌ توجهی همراه شود.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری و تحلیلی فلزات‌نیوز
پ
پ

شرکت «MK Research» در گزارش اخیر خود اعلام کرد: با توجه به روند صعودی آغاز فعالیت واحدهای ذوب آلومینیوم اولیه در هند، انتظار می‌رود تامین برق مورد نیاز این واحدها از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی تا سال ۲۰۳۰ با افزایش قابل‌ توجهی همراه شود.

به گزارش پایگاه خبری فلزات‌نیوز و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» گزارش منتشر شده از سوی شرکت «MK Research» نشان می‌دهد که با افزایش حدود ۴٫۵ میلیون تن ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه از طریق آغاز فعالیت واحدهای ذوب جدید در هند تا سال ۲۰۳۰، امکان افزایش ظرفیت تولید ۱۸ تا ۲۰ گیگاوات برق از انرژی تجدیدپذیر فراهم خواهد شد.

بررسی گزارش مذکور نشان می‌دهد که احتمالا حدود ۹۳ درصد از این افزایش ظرفیت برق از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تامین انرژی واحدهای ذوب آلومینیوم جدید در هند مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین، حدود ۶ درصد دیگر از افزایش ظرفیت برق از انرژی‌های پاک به منظور تامین انرژی مورد نیاز برای انتقال برق وارداتی و تزریق آن به شبکه برق مبتنی بر منابع تجدیدپذیر هند و یک درصد انرژی باقی‌مانده برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی با هیدروژن سبز در فرایند فرآوری آلومینا، در واحدهای ذوب اولیه آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به دلیل وزن سبک و مقاوم در برابر خوردگی آلومینیوم، حجم تقاضا برای این فلز در بخش‌هایی مانند خودرو و ساخت‌وساز و جایگزینی آن با فولاد، به طور فزاینده‌ای روندی صعودی به خود گرفته است؛ البته روند تولید آلومینیوم در مقایسه با فولاد حدود چهار تا پنج برابر به ازای هر تن میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای بیشتری دارد. از همین رو، صنعت آلومینیوم یکی از متهمان اصلی افزایش کربن تولیدی در مقیاس جهانی در نظر گرفته می‌شود.

اگرچه حجم تامین برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت آلومینیوم هند با روندی صعودی همراه بوده اما تامین برق در بخش مذکور همچنان به نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌سنگ وابسته است. در همین رابطه و طبق بررسی‌های انجام شده، به طور معمول برای تولید فلز آلومینیوم به حدود ۱۴ تا ۱۵ مگاوات ساعت برق نیاز خواهد بود.

در گزارش مذکور اشاره شده است اگرچه در حال حاضر امکان برچیدن نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌‌سنگ که برق مورد نیاز واحدهای ذوب آلومینیوم در هند را تامین می‌کنند، وجود ندارد اما افزایش تامین برق از تجدیدپذیرها در آینده، موجب کاهش قابل‌ توجه کربن تولیدی در صنعت آلومینیوم هند خواهد شد.

استفاده از سیستم‌های هیبریدی تولید برق مبتنی بر انرژی بادی و خورشیدی در کنار نیروگاه‌ انرژی‌های تجدیدپذیر مجهز به سیستم ذخیره انرژی باتری، از دیگر راه‌‌حل‌هایی به شمار می‌آید که در گزارش مذکور برای تامین برق شبانه‌روزی واحدهای ذوب آلومینیوم هند به آن اشاره شده است.

با ادامه کاهش هزینه تولید سیستم‌های ذخیره انرژی باتری و افزایش تمرکز بر مولفه پایداری در صنعت آلومینیوم، به‌کارگیری این سیستم مقرون‌به‌صرفه برای ادغام انرژی پاک در صنعت مذکور در هند، از جمله گزینه‌هایی محسوب می‌شود که می‌توان مورد استفاده قرار داد.

چالش‌های پیش روی توسعه صنعت آلومینیوم هند

فقدان یک چارچوب نظارتی روشن و مکانیسم‌های حمایتی هدفمند برای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت آلومینیوم هند، از دیگر موضوعاتی بود که در گزارش شرکت «MK Research» به آن اشاره شد. به نظر می‌رسد خلا سیاست‌گذاری در صنعت آلومینیوم هند ممکن است مانع از توسعه آن شود زیرا سایر کشورهای جهان، به ویژه اتحادیه اروپا اقدامات مهم‌تری در خصوص تعیین استانداردهای مبتنی بر مولفه پایداری در صنعت آلومینیوم خود انجام داده‌اند.

بر همین اساس، تدوین یک سیاست‌گذاری در خصوص کربن‌زدایی در بخش‌های مختلف صنعت آلومینیوم هند، مشابه سیاست‌گذاری تعیین شده برای تولید فولاد سبز که اخیرا توسط وزارت فولاد هند ارائه شده است، ضرورت خواهد داشت. در این سیاست‌‌گذاری باید ترکیبی از قوانین شفاف نظارتی، تخصیص مشوق‌های مالی و یک نقشه راه به منظور به کارگیری فناوری‌های روز متناسب با نیازهای مرتبط با انرژی برق در بخش‌های مختلف صنعت آلومینیوم هند ارائه شده باشد. چنین اقدامی، پذیرش انرژی‌های تجدیدپذیر در مقیاسی گسترده برای صنایع آلومینیومی هند را امکان‌پذیر کرده و راه را برای تبدیل هند به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان در آینده هموارتر خواهد کرد.

انتهای پیام//

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.