یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 25 May , 2025 ساعت ×
تحقق رشد پنج برابری سودآوری در چهار سالگی تاسیس شرکت
۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۹
شناسه : 37912
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات عنوان کرد: مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات گفت: پس از محقق ساختن رشد هشت برابری درآمدهای عملیاتی، ما ۱۰ همتی کردن پورتفوی پرتو تابان را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری و تحلیلی فلزات‌آنلاین
پ
پ

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات گفت: پس از محقق ساختن رشد هشت برابری درآمدهای عملیاتی، ما ۱۰ همتی کردن پورتفوی پرتو تابان را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری فلزات‌نیوز و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» علی متولی طی گفت‌وگویی به تشریح فلسفه وجودی تاسیس شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات پرداخت و گفت: شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات به عنوان بازوی اجرایی هلدینگ «ومعادن» در بازار سرمایه، به طور فعال از سال ۱۴۰۰ آغاز به کار کرده است.

به گفته وی، نظر به این موضوع که هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با دارا بودن شرکت‌های تولیدی در حوزه معادن و صنایع معدنی به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصادی کشور به شمار می‌آید، بنابراین ضرورت دارد مدیریت خرید و فروش سهام شرکت‌های تابعه هلدینگ در بازار سرمایه توسط یک نهاد تخصصی مالی صورت پذیرد تا علاوه‌ بر حضور قعال در بازار سرمایه، بتواند بخشی از سرمایه مورد نیاز برای تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای این هلدینگ را نیز تامین کند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات بیان کرد: بالغ ‌بر ۷۰ درصد ارزش سبد سهام شرکت را سهام شرکت‌های تابعه «ومعادن» و ۳۰ درصد مابقی را سهام‌ سایر گروه‌های بازار سرمایه تشکیل می‌دهد. شایان ذکر است درآمدهای عملیاتی شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات از ابتدای تاسیس تاکنون رشد چشمگیر هشت برابری داشته است؛ به گونه‌ای که درآمد عملیاتی این شرکت از زمان تاسیس در سال ۱۳۹۹، به ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده و سود خالص این مجموعه نیز از ۱۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰، به ۶۵۰ میلیارد تومان در سال‌ جاری رسیده است که نشان از رشد بالغ‌ بر ۴٫۵ برابری در کمتر از چهار سال دارد.

متولی همچنین با مقایسه بورس ایران با بورس های منطقه، اظهار داشت: ارزش بازار سهام امارات، حدود یک تریلیون دلار و ارزش بازار بورس ترکیه، حدود ۴۶۰ میلیارد دلار است؛ این در حالی بوده که ارزش بازار بورس ایران، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. دلیل پایین بودن ارزش بازار سرمایه ایران، عدم ورود سرمایه‌گذاری خارجی و ریسک‌های متعدد سیاسی و امنیتی است که بر بازار سرمایه ایران سایه افکنده‌اند. این در حالی است که شرکت‌هایی نظیر فولاد مبارکه، ملی مس ایران، «ومعادن» و… در حوزه صنایع فلزی و معدنی قابلیت جهانی شدن و  جذب سرمایه‌گذاری خارجی را دارند و باید زیرساخت‌های لازم برای پذیرش این شرکت‌ها در بورس‌های بین‌الملل نیز فراهم شود.

وی با توجه به رشد فزاینده محصولات «IT» و «High Tech» و همچنین استفاده فزاینده از هوش مصنوعی در صنایع مختلف، افزود:  امروز شرکت اپل با سهام بیش از ۶٫۳ تریلیون دلار، از پیشتازان بازار سرمایه به شمار می‌رود و این در حالی بوده که ارزش ۳۰ شرکت بزرگ معدنی جهان، کمتر از نصف ارزش اپل محاسبه شده است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات با اشاره به نوپا بودن شیوه‌های تامین مالی در ایران، عنوان کرد: بورس در ایران از سال ۱۳۴۶ آغاز به کار کرده است و تا سال ۱۳۵۷، تعداد ۱۴۲ شرکت در بورس پذیرش شدند. پس از انقلاب و دوران جنگ تحمیلی برای مدتی بورس تعطیل و دوباره دوران رشد و تمرکز بازار سرمایه از سال ۱۳۷۱ آغاز شد. با این سابقه طولانی بورس اما همچنان روش‌های تامین مالی در ایران، از تنوع و گستردگی لازم برخوردار نیستند.

متولی خاطرنشان کرد: ابزارهای تامین مالی همچون صکوک، انواع اوراق تبعی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخشی، سکوهای تامین مالی جمعی و…، کمتر از یک دهه است که به بازارهای سرمایه راه پیدا کرده‌اند و هنوز ارزش معاملات پایینی دارند؛ این در حالی است که اگر بستر تامین سرمایه اختصاصی نیز به عنوان مثال در حوزه فلزات از سوی سازمان بورس فراهم شود و از طرفی شرکت‌های بزرگ‌مقیاس صنایع فلزی و معدنی نیز زنجیره سرمایه درون سازمانی را تکمیل کنند، می‌توانند از مزایای تامین مالی به شیوه‌های نوین بهره‌مند شوند.

وی در پایان تغییر مداوم قوانین و مقررات بالادستی را آفت فعالیت در بازار سرمایه اعلام کرد و یادآور شد: تغییرات در تصمیم‌گیری‌های بالادست همچون قوانین صادراتی، نرخ خوراک، نرخ انرژی و بهره مالکانه، علاوه‌ بر آسیب‌های اجتماعی و تولید، بر سودآوری شرکت‌های بازار سرمایه نیز تاثیر مستقیم می‌گذارد و فعالان بازار سرمایه از نهادهای ذی‌صلاح، خواستار پایبندی به ثبات رویه در تصمیم‌گیری‌ها و تامین به‌ موقع زیرساخت‌های تولید هستند.

انتهای پیام//

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.