یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 25 May , 2025 ساعت ×
چرا صنعت فولاد بریتانیا نمی‌تواند به دوران شکوه خود برگردد؟
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
شناسه : 38288
تعبیر وارونه یک رویا؛ به نظر می‌رسد دولت بریتانیا به دنبال بازسازی صنعت فولاد خود بوده تا حاشیه سود ایجاد شده در این بخش که به رشد شاخص تولید ناخالص داخلی کشور مذکور کمک می‌کند را افزایش دهد.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری و تحلیلی فلزات‌آنلاین
پ
پ

به نظر می‌رسد دولت بریتانیا به دنبال بازسازی صنعت فولاد خود بوده تا حاشیه سود ایجاد شده در این بخش که به رشد شاخص تولید ناخالص داخلی کشور مذکور کمک می‌کند را افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری فلزات‌نیوز و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» دولت کارگر بریتانیا به رهبری کایر استارمر در تلاش است تمهیداتی اندیشیده شود تا فرایند تولید فولاد در واحد تولید شرکت «British Steel Ltd» واقع در شهر اسکانتورپ در شمال انگلیس تداوم پیدا کند. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شرکت چینی «Hebei Jingye Group Co» به عنوان مالک شرکت «British Steel Ltd» اعلام کرد تداوم فعالیت دو کوره بلند مستقر در واحد تولید این شرکت دیگر از لحاظ مالی صرفه اقتصادی ندارد.

در همین راستا، دولت بریتانیا در حال مذاکره با نمایندگان شرکت «Hebei Jingye Group Co» بوده و به این شرکت پیشنهاد داده است که دولت هزینه محموله‌های وارداتی گندله‌‎های سنگ‌آهن و زغال‌سنگ کک‌شو را تا زمانی که وضعیت عملیاتی این واحد تولیدی به طور کامل مشخص شود، پرداخت خواهد کرد.

ارزیابی‌های اخیر نشان می‌دهد دولت بریتانیا به دنبال خرید سهام شرکت «British Steel Ltd» و تبدیل آن به یک شرکت دولتی است. سخنگوی دولت اعلام کرده است با دولتی شدن این شرکت، امکان اشتغال برای سه هزار و ۵۰۰ نیروی کار جدید فراهم خواهد شد. بر همین اساس، قرار است پارلمان بریتانیا در خصوص واگذاری سهام شرکت «British Steel Ltd» به بخش دولتی جلسه‌ای را برگزار کند.

لازم به ذکر است دولت انگلیس پیشنهاد ارائه یک بسته حمایتی به ارزش ۶۴۰ میلیون دلار به شرکت «Hebei Jingye Group Co» ارائه داد که از سوی شرکت مذکور مورد پذیرش واقع نشد. یکی از مدیران اتحادیه فولاد بریتانیا، شرکت «British Steel Ltd» را به باج‌خواهی از دولت این کشور متهم کرد و گفت: این شرکت قصد دارد به بهانه حمایت از نیروی کار، پول بیشتری بابت واگذاری سهام خود از دولت انگلیس دریافت کند.

زنگویی آن، مدیر اجرایی شرکت «British Steel Ltd» عنوان کرد: با توجه به شرایط بسیار چالش‌برانگیزی که این شرکت با آن مواجه است، پس از گفت‌و‌گوها و مشورت‌های انجام شده تصمیم بر آن شد که فعالیت آن متوقف شود.

وی افزود: حتی تزریق سرمایه نتوانست مانع از تعطیلی واحدهای تولید فولاد مبتنی بر کوره‌های بلند شرکت «Tata Steel» و تعدیل نیروی این شرکت در واحد فولاد خود در منطقه جنوب ولز در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ شود.

آن معتقد است سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی با مشکلاتی از این دست مانند شرکت «British Steel Ltd»، نمی‌تواند در صورتی که حاشیه سود مناسبی برای سرمایه‌گذاران به همراه نداشته باشد، ادامه پیدا کند.

در همین رابطه، سخنگوی شرکت «Hebei Jingye Group Co» مطرح کرد: بیش از ۱٫۲ میلیارد پوند برای ادامه فعالیت «British Steel Ltd» هزینه شده اما روزانه ۷۰۰ هزار پوند ضرر مالی را برای این شرکت و شرکت «Hebei Jingye Group Co» به همراه داشته است.

مدیر اجرایی شرکت «British Steel Ltd» در ادامه مصاحبه خود خاطرنشان کرد: سوال و مشکل اصلی در همین رابطه این است که آیا صنعت فولادسازی در بریتانیا به عنوان یک کسب‌وکار پرسود درنظر گرفته می‌شود یا اینکه افزایش حاشیه سود در صنعت مذکور، اصلا به عنوان یک اولویت تلقی نمی‌شود.

وی با اشاره به گزارش مالی دو تولیدکننده بزرگ بریتانیا یعنی «British Steel Ltd» و شرکت «Tata Steel»، گفت: این دو شرکت از ۹ گزارش مالی خود که از سال از سال ۲۰۲۰ تاکنون منتشر شده است، تنها یک دوره موفق به ثبت سود عملیاتی شده‌اند. این مسئله نشان می‌دهد سرمایه‌گذران از یک برهه زمانی به بعد متوجه شده‌اند که امکان کسب حاشیه سود مورد نظر آن‌ها در صنعت فولاد بریتانیا دیگر وجود ندارد؛ به همین دلیل روند سرمایه‌گذاری در صنعت مذکور به تدریج متوقف شده است.

آیا صنعت فولاد بریتانیا یک صنعت پرسود محسوب می‌شود؟

شرکت «British Steel Ltd» و شرکت «Tata Steel» به عنوان دو تولیدکننده بزرگ فولاد بریتانیا از ۹ دوره گزارش مالی ارائه شده در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، تنها دو سال مالی با کسب سود قبل از احتساب کسر مالیات را به ثبت رساندند. واضح است که صنعت فولاد بریتانیا در حال حاضر در یک وضعیت بحرانی قرار دارد. یکی از علل وضعیت ایجاد شده را می‌توان به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا عنوان کرد.

به گفته راجش نیر، مدیرعامل شرکت «Tata Steel» در بریتانیا، وضع تعرفه ۲۵ درصدی از سوی دولت ترامپ بر واردات فولاد به آمریکا، تاثیر منفی نسبتا بیشتری در مقایسه با عامل بحران قیمت انرژی و حتی مولفه فقدان رقابت در صنعت فولاد بریتانیا داشته است.

در نمودار شماره یک، می‌توان وضعیت گزارش مالی شرکت «British Steel Ltd» و شرکت «Tata Steel» و  سود عملیاتی آن‌ها را در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ مشاهده کرد.

نمودار یک. وضعیت گزارش مالی شرکت «British Steel Ltd» و شرکت «Tata Steel»

چندین دهه قبل از اینکه چنین مشکلاتی در صنعت فولاد بریتانیا ایجاد شود، این بخش روند سراشیبی خود را آغاز کرده بود. شرکت «British Steel Ltd» در حال حاضر در وضعیت نامناسبی قرار دارد؛ این در حالی بوده که شرکت مذکور با هدف ایجاد تحول در صنعت فولاد بریتانیا تاسیس شده است.

در زمان تاسیس شرکت «British Steel Corporation» در سال ۱۹۶۷، این شرکت سهام ۱۴ شرکت فولادی با مالکیت دولتی را خریداری کرد و با این ادغام صورت گرفته، تعداد کارگران آن به ۲۶۸ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافت که بیش از ۷۵ برابر تعداد کارگران فعلی شرکت «British Steel Ltd» است.

براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، بریتانیا در سال ۲۰۲۴ با تولید چهار میلیون تن از این فلز، در میان کشورهای فولادساز در رتبه ۳۵ قرار گرفت که یک هفتم ظرفیت تولیدی بوده که برای شرکت مذکور در سال ۱۹۷۰ ارائه شد.

سارا جونز، وزیر صنعت بریتانیا اخیرا بیان کرد: مقامات دولت در نظر دارند از صنعت فولادسازی بریتانیا در راستای افزایش سهم صنعت مذکور در شاخص رشد ناخالص داخلی این کشور حمایت کنند.

در همین رابطه و طبق گزارش‌های منتشر شده، صنعت فولاد بریتانیا در حال حاضر حدود یک درصد از سهم بخش تولید و ۰٫۱ درصد از سهم شاخص رشد تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده است. طبق این گزارش، تعداد ۴۰ هزار نفر به طور مستقیم در صنعت فولاد بریتانیا مشغول به کار هستند و حدود ۰٫۱ درصد از نیروی کار این کشور در اختیار صنعت مذکور قرار دارد.

در مجموع می‌توان بیان کرد در حال حاضر دلیل مشخصی برای اینکه چرا باید فولاد همچنان در بریتانیا تولید شود، وجود ندارد. مانند بسیاری از کالاهای دیگر نظیر کفش‌های کتانی، منسوجات، شیرینی و … که زمانی در بریتانیا تولید می‌شد و اکنون واحدهای تولید آن به دیگر کشورهای جهان منتقل شده است، به نظر می‌رسد فولاد نیز ممکن است مسیر مشابهی را در آینده دنبال کند.

از سوی دیگر، دلیل بسیار قانع‌کننده‌ای برای حفظ صنعت فولادسازی بریتانیا، به ویژه برای تامین تقاضای فولاد صنعت دفاعی این کشور وجود دارد. ناگفته نماند که صنعت دفاعی بریتانیا حتی اگر صنعت فولادسازی بریتانیا تا حدودی احیا شود نیز همچنان برای دسترسی به دیگر مواد اولیه مورد نیاز خود به زنجیره عرضه جهانی وابسته خواهد بود.

وزیر صنعت بریتانیا با تاکید بر اینکه دولت ترجیح می‌دهد از راه‌حل تجاری برای حل مشکل صنعت فولاد این کشور استفاده شود، خاطرنشان کرد: اختصاص بودجه برای کاهش مشکلات اقتصادی و به منظور رشد جایگاه صنایع داخلی بریتانیا، اقدامی ارزشمند و ضروری خواهد بود. با این حال، دولت نباید صرف چنین هزینه‌ای را به عنوان یک کسب‌وکار برای خود در نظر بگیرد.

انتهای پیام//

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.