یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 25 May , 2025 ساعت ×
رشد و شکوفایی تولید در گرو سرمایه‌گذاری است/ هدف‌گذاری صادرات قطعات مسی در سال ۱۴۰۴
۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۸:۴۶
شناسه : 38009
مجید رحیمی، مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»: بخش تولید و صنعت کشور در سال 1403، روزهای به شدت سخت و بحرانی را پشت سر گذراند؛ به نحوی که محدودیت هم‌زمان تامین برق و گاز و رشد چشمگیر نرخ ارز در روزهای پایانی سال، شرایط را بیش از پیش برای واحدهای تولیدی و صنعتی بغرنج کرد و منجر به توقف فعالیت این واحدها شد. با این وجود، تولیدکنندگان و صنعتگران که امروز به عنوان افسران خط مقدم جنگ اقتصادی شناخته می‌شوند، از تلاش خود دست نکشیدند و پرقدرت‌تر از همیشه در مسیر تولید گام برداشتند.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری و تحلیلی فلزات‌آنلاین
پ
پ

بخش تولید و صنعت کشور در سال ۱۴۰۳، روزهای به شدت سخت و بحرانی را پشت سر گذراند؛ به نحوی که محدودیت هم‌زمان تامین برق و گاز و رشد چشمگیر نرخ ارز در روزهای پایانی سال، شرایط را بیش از پیش برای واحدهای تولیدی و صنعتی بغرنج کرد و منجر به توقف فعالیت این واحدها شد. با این وجود، تولیدکنندگان و صنعتگران که امروز به عنوان افسران خط مقدم جنگ اقتصادی شناخته می‌شوند، از تلاش خود دست نکشیدند و پرقدرت‌تر از همیشه در مسیر تولید گام برداشتند. شرکت دانش پرتو نقش جهان را می‌توان از جمله شرکت‌های مطرح و برجسته کشور در عرصه تولید و صنعت برشمرد که با تجربه نزدیک به دو دهه فعالیت، در حال حاضر به یکی از معتبرترین تولیدکنندگان قطعات صنعتی با آلیاژ مس و سایر فلزات رنگی تبدیل شده است. این شرکت همواره نگاه ویژه‌ای به حوزه تحقیق و توسعه داشته و این امر را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است. خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» با هدف بررسی عملکرد شرکت دانش پرتو نقش جهان در سال ۱۴۰۳، گفت‌وگویی با مجید رحیمی، مدیرعامل باتجربه و موفق این شرکت تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهیم خواند:

در خصوص عملکرد شرکت دانش پرتو نقش جهان در سال ۱۴۰۳ توضیحاتی ارائه بفرمایید.

در سالی که گذشت، تولید و صنعت کشور با تنش‌ها و دشواری‌های فراوانی همراه بود؛ به ویژه پس از برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جهموری در تیر ماه ۱۴۰۳ که به دنبال آن، بدنه کلی دولت تغییر یافت و هم‌زمان با روی کار آمدن مسئولان و مدیران جدید، شتاب تولید در واحدها و کارخانه‌های صنعتی کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر، نوسانات نرخ ارز نیز به شدت عملکرد صنعتگران و تولیدکنندگان را تحت تاثیر قرار داد و افزایش بی‌رویه نرخ ارز، علی‌الخصوص در سه ماهه پایانی سال شرایط تولید را بغرنج‌تر کرد. در این بین، عملکرد شرکت دانش پرتو نقش جهان به عنوان یکی از مطرح‌ترین و شناخته‌شده‌ترین تولیدکنندگان قطعات صنعتی با آلیاژ مس و سایر فلزات رنگی در کشور نیز متاثر از شرایط حاکم در بازار بود و از این رو روزهای به شدت سختی را در سال گذشته سپری کرد. با این وجود، ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا ضمن مدیریت آگاهانه و هوشمندانه بخش‌های راهبردی شرکت اعم از فنی و مهندسی، تحقیق و توسعه و…، کمترین آسیب را نسبت به شرایط موجود متحمل شویم. همچنین ذهنیت خود را روی این مسئله متمرکز کردیم که فارغ از تمامی مشکلات، کیفیت قطعات تولیدی را افزایش دهیم. به عبارتی، به خوبی توانستیم از تهدیدات موجود فرصت بسازیم و علی‌رغم اینکه بسیاری از مشتریان ما به دلیل کمبود نقدینگی در روزهای پایانی سال قادر به پرداخت بدهی‌های خود نبودند اما در نهایت توانستیم به سلامت از این سال بحرانی عبور کنیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ که به «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است، با معضلات کمتری نسبت به سال ۱۴۰۳ روبه‌رو شویم.

واحدهای تولیدی و صنعتی کشور در سال ۱۴۰۳ با چه چالش‌های عمده‌ای مواجه بودند؟

علاوه بر نوسانات نرخ ارز که پیش‌تر به آن اشاره شد، ناترازی انرژی (برق و گاز) نیز نفس بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی را به شماره انداخت و منجر به توقف فعالیت بسیاری از این واحدها در برهه‌های زمانی مختلف در سال گذشته شد. واقعیت امر این است که محدودیت‌های ایجاد شده در تامین برق و گاز پایدار، به مهم‌ترین چالش پیش‌روی تولیدکنندگان و صنعتگران کشور طی ماه‌های اخیر تبدیل شده است و اگر هرچه زودتر تمهیدات لازم جهت رفع این محدودیت‌ها اندیشیده نشود، آینده تولید و صنعت به شدت در آینده دچار مشکل خواهد شد. از دیگر معضلاتی که در سال ۱۴۰۳ با آن مواجه بودیم، می‌توان به خرید ماده اولیه از طریق ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران که برای نخستین بار هم‌سو با بورس کالای ایران شده بود، اشاره کرد؛ به نحوی که زمان و انرژی فراوانی از ما جهت انجام این فرایند گرفته می‌شد و امیدواریم در سال جاری با این قبیل مشکلات مواجه نشویم. باید توجه داشت که اگر ما به دنبال رفع چالش‌های مذکور هستیم، باید از شعارها و نام‌گذاری‌های مرسوم فاصله گرفته و اقدام به عملیاتی کردن وعده‌های خود کنیم. در حال حاضر تولیدکنندگان و صنعتگران، افسران خط مقدم جنگ اقتصادی شناخته می‌شوند که دلسوزانه، تمام تلاش خود را جهت به حرکت درآمدن چرخ‌های اقتصاد کشور به کار گرفته‌اند و نیازمند مشارکت و همراهی مسئولان و مدیران بالادستی جهت ادامه فعالیت خود در شرایط کنونی بازار هستند.

نوسانات قیمت مس طی ماه‌های اخیر تا چه اندازه بر عملکرد تولیدکنندگان داخلی موثر بوده است؟

همان‌طور که مستحضر هستید، کاتد مس ماده اولیه اصلی مورد نیاز شرکت دانش پرتو نقش جهان جهت تولید قطعات مسی است که باید آن را از طریق بورس کالای ایران تامین کنیم و سپس تولیدات خود را با استفاده از آن انجام دهیم. با توجه به اینکه قیمت کاتد در بورس کالا بر اساس یک فرمول مشخص تعیین شده و نرخ دلار تاثیر بسزایی بر قیمت تمام شده آن دارد، می‌توان گفت آنچه بیشتر عملکرد تولیدکنندگان قطعات مسی را تحت تاثیر قرار داده، نوسانات نرخ ارز بوده است تا قیمت مس. به عبارتی، تغییر قیمت فلز سرخ در بازارهای جهانی، چندان تاثیرگذار بر قیمت آن در بازار داخلی نیست و این نوسانات نرخ ارز و کاهش ارز ش پول ملی است که تامین کاتد و به دنبال آن عملکرد واحدهای تولیدی را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. در حالی که نرخ دلار در روزهای ابتدایی امسال به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید و همین مسئله منجر به رشد چشمگیر قیمت کاتد در بازار داخلی شد اما هم‌زمان با آغاز مذاکرات ایران و ایالات متحده آمریکا، نرخ دلار به حدود ۸۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و انتظار می‌رود در ادامه قیمت کاتد نیز ریزش پیدا کند. در واقع اگر نرخ دلار در محدوده بالای ۱۰۰ هزار تومان باقی می‌ماند، تولید در بسیاری از واحدهای صنعتی به بن‌بست می‌رسید اما خوشبختانه بازار ارز کاهشی شد تا صنعتگران نفسی به راحتی بکشند و با امیدواری بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.

سبد محصولات شرکت دانش پرتو نقش جهان در سالی که گذشت، دستخوش چه تغییراتی شد؟

با توجه به اینکه ما همواره نگاه ویژه‌ای به امر تحقیق و توسعه در شرکت دانش پرتو نقش جهان داشته‌ایم، از این رو توسعه سبد محصول و تولید قطعات جدید با ارزش افزوده بالا را یکی از مهم‌ترین اهداف و استراتژی‌های خود قرار داده‌ایم و موفق به تولید یک‌سری قطعات خاص که امکان ساخت آن‌ها در داخل کشور وجود نداشته و تامین این قطعات از بازارهای خارجی صورت می‌گرفته است، شده‌ایم. در سال گذشته، ما توانستیم چند محصول جدید را به سبد تولیدات خود اضافه کنیم و همچنین کیفیت برخی قطعات تولیدی را افزایش دهیم. هم‌اکنون نیز در حال انجام مطالعات لازم در واحد تحقیق و توسعه جهت تولید قطعات جدید و افزودن آن‌ها به سبد محصولات شرکت هستیم و با توجه به روند روبه‌رشدی که در راستای تولید و تامین قطعات طی روزهای پایانی سال گذشته در پیش گرفتیم، امیدواریم در سال جدید نیز بتوانیم در ادامه این مسیر حرکت کنیم و گام‌های بلندی جهت تولید قطعات جدید با ارزش افزوده بالا برداریم.

رمز موفقیت و بقای شرکت دانش پرتو نقش جهان طی حدود دو دهه فعالیت در عرصه تولید و صنعت را چه می‌دانید؟

آنچه تا به امروز زمینه‌ساز موفقیت‌های بی‌شمار و تولید بی‌وقفه در شرکت دانش پرتو نقش جهان شده، پیگیری‌های مستمر و پشتکار فراوان کارکنان و همچنین نگاه پژوهش‌محور و توسعه‌محور مدیریت به عرصه تولید بوده است. ما معتقدیم که کسب این موفقیت‌ها‌ اتفاقی نیست و این مهم، نتیجه یک تلاش و همت دسته‌جمعی و گروهی بوده که شبانه‌روز بدون هیچ چشم‌داشتی، با تمام توان در مجموعه مشغول فعالیت هستند. در حال حاضر خوشبختانه این تفکر در تمامی رده‌های کارگری، مهندسی و مدیریتی شرکت دانش پرتو نقش جهان نهادینه شده و کلیه واحدها اعم از اداری مالی، تحقیق و توسعه و…، اهداف خود را بر همین اساس تعریف و عملیاتی  کرده اند.

آیا صادرات محصولات شرکت دانش پرتو نقش جهان در دستور کار است و این شرکت چه مسیری را در سال ۱۴۰۴ دنبال خواهد کرد؟

صادرات، از جمله مهم‌ترین برنامه‌های مجموعه ما به شمار می‌آید که به طور جد به دنبال تحقق آن در سال جاری هستیم و رایزنی‌هایی را نیز در این خصوص با چند مشتری خارجی انجام داده‌ایم. با توجه به اینکه ایران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دارندگان ذخایر مس در جهان شناخته می‌شود و کاتد مس با عیار عالی در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار می‌گیرد، بنابراین قطعات مسی تولید شده در شرکت دانش پرتو نقش جهان از بالاترین کیفیت ممکن برخوردارند و از این رو قابلیت عرضه و رقابت در بازارهای جهانی را دارند. در یک نگاه کلی، معتقدیم که اگر در سال جاری نرخ ارز با نوسانات کمتری مواجه شود و حفظ ارزش پول ملی اتفاق بیفتد، بی‌شک سرمایه‌گذاری‌ها به جای آنکه به سمت بازارهایی همچون طلا، سکه، ارز و… سوق پیدا کند، بر روی حوزه تولید متمرکز خواهد شد که این مسئله، همان تحقق شعار سال یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» است.

انتهای پیام//

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.