پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 19 September , 2024 ساعت ×
ثبت رکورد کم‌نظیر رشد سودآوری توسط شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰
شناسه : 37393
عملکرد شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در ماه‌ها و سال‌های اخیر را می‌توان مصداق بارزی از جهش تولید و رشد سودآوری در صنعت فولاد کشور قلمداد کرد. این شرکت در سه ماهه نخست سال جاری، حدود ۹٫۱ درصد از مجموع تولید بلوم و بیلت و ۵٫۵ درصد از کل تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داد. نکته جالب توجه این است که شاخص‌های یادشده برای سال ۱۴۰۲ به ترتیب برابر با ۷٫۷ درصد و ۴٫۹ درصد بودند.
ارسال توسط : منبع : فلزات آنلاین
پ
پ

به گزارش «فلزات‌نیوز»، آنچه که به صنعت فولاد در اقتصاد ایران جایگاه و نقشی تعیین‌کننده می‌بخشد، ظرفیت‌های بالا و بی‌بدیل آن در ارزش‌آفرینی، اشتغالزایی، تامین نیاز صنایع استراتژیک پایین‌دستی و توسعه صادرات غیرنفتی است. آمیخته شدن این پتانسیل‌های استراتژیک با مزیت‌های نسبی کشور در عرصه شرایط جغرافیایی، دسترسی به آب‌های آزاد و ذخایر سنگ‌آهن و انرژی بستر مناسبی را برای توسعه و تعالی صنعت فولاد و حضور قدرتمند آن در بازارهای داخلی و جهانی فراهم می‌آورد. در این بین، از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش می‌توان به عنوان نمونه‌ای برجسته و مصداق بارز استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه کشور در مسیر ارزش‌افزایی و جهش تولید در کشور یاد کرد که در سال‌های اخیر توانسته است با غلبه بر چالش‌هایی مانند تحریم‌ها و محدودیت‌های مصرف برق و گاز که عرصه را برای فعالیت فعالان بزرگ و کوچک صنعت فولاد تنگ کرده است، در مسیر رشد تولید و سودآوری حرکت کند و ضمن خلق ارزش برای اقتصاد استان هرمزگان و کشور، منافع سهام‌داران خود را به بهترین شکل حفظ کند و ارتقا ببخشد.

شرکت فولاد کاوه جنوب کیش که دومین تولیدکننده بزرگ بیلت و سومین تولیدکننده بزرگ شمش فولادی در کشور تلقی می‌شود، در سال گذشته ۷٫۷ درصد از تولید بیلت و ۴٫۹ درصد از کل تولید شمش فولاد کشور را به خود اختصاص داد و توانست از طریق حداکثرسازی راندمان خطوط تولید و بهره‌وری فرایندها، به حد کم‌نظیری از سودآوری دست یابد و در نتیجه این مسئله در حالی که فولادسازان بزرگ کشور با افت سودآوری مواجه شده‌اند، اغلب شاخص‌های مالی و سودآوری این شرکت در مسیر رشد قرار دارند.

سمبل کارآمدی و بهره‌وری

شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در سال ۱۴۰۲ توانست به درآمدهای عملیاتی ۳۳۳ هزار و ۹۴۱ میلیارد ریالی و سود خالص ۶۵ هزار و ۱۶۷ میلیارد ریالی دست یابد. یکی از دستاوردهای قابل توجه «کاوه» در سال گذشته، رشد ۹۳ درصدی سود خالص این شرکت در مقایسه با سال ۱۴۰۱ بود که بالاترین میزان رشد سودآوری در میان فولادسازان بزرگ کشور قلمداد می‌شود. «کاوه» همچنین در سال گذشته به لحاظ میزان کل سودآوری در میان فولادسازان کشور، جایگاه خود را ارتقا داد و به رتبه سوم رسید. گفتنی است درآمدهای عملیاتی و سود خالص شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در فاصله سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ به ترتیب ۲٫۵ برابر و ۱٫۹ برابر شده است که ریشه اصلی این مسئله را می‌توان حرکت «کاوه» در مسیر رشد تولید محصولات، توسعه بازارهای داخلی و صادراتی و اهتمامی جدی برای مدیریت بهینه هزینه‌ها عنوان کرد زیرا در همین بازه زمانی، عملکرد تولید این شرکت ۱۳٫۵ درصد و عملکرد فروش وزنی آن ۱۵ درصد رشد داشته است و افزایش بهای تمام‌ شده محصولات «کاوه» نیز به ۱٫۷ برابر محدود شده است که مقایسه آن با رشد ۲٫۵ برابری درآمدهای عملیاتی، حکایت از حرکت این شرکت روی مدار رشد سودآوری دارد.

یکی از دستاوردهای حائز اهمیت و قابل توجه شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در سال گذشته، غلبه بر همه چالش‌های رشد هزینه‌های تولید ناشی از شرایط تورمی و نیز افزایش قابل توجه هزینه‌های انرژی بود که موجب شد تا حاشیه سود خالص این شرکت تا سطح ۱۹٫۵ درصد افزایش یابد. اهمیت این دستاورد زمانی بیشتر روشن می‌شود که در نظر داشت در حالی حاشیه سود خالص این شرکت از کمتر ۱۵ درصد در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به نزدیکی ۲۰ درصد رسیده است که اغلب فولادسازان بزرگ و کوچک کشور، متاثر از شرایط اقتصادی با کاهش حاشیه سود مواجه شدند و «کاوه» در سال ۱۴۰۲، در میان چهار فولادساز بزرگ کشور، رتبه دوم را به لحاظ حاشیه سود خالص به خود اختصاص داده است.

گفتنی است طی فاصله سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، حاشیه سود ناخالص کاوه از ۲۱ درصد به ۲۲ درصد، حاشیه سود عملیاتی این شرکت از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد و بازده حقوق مالکانه این شرکت نیز از ۴۶ درصد به ۵۰ درصد ارتقا یافته است؛ این در حالی است که شاخص‌های یاد شده برای سه فولادساز برجسته دیگر کشور روند نزولی داشته است و امروز شرکت فولاد کاوه جنوب کیش را به جرات می‌توان پیشران و پیشتاز ارتقای کارآمدی و سودآوری در صنعت فولاد ایران قلمداد کرد.

تداوم یک مسیر درخشان

شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در سال ۱۴۰۲ موفق به فروش یک میلیون و ۵۸۷ هزار تن بیلت فولادی شد که ۷۱ درصد از این میزان در بازارهای داخلی عرضه و مابقی به بازارهای جهانی صادر شد. این شرکت همچنین در سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۳۹۵ تن آهن اسفنجی را در کشور به فروش رساند. این عملکرد موجب شد که مجموع ارزش فروش داخلی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در سال ۱۴۰۲ به ۲۴۴ هزار و ۸۲ میلیارد ریال و سود ناخالص این شرکت از محل فروش داخلی نیز به ۵۶ هزار و ۸۰۲ میلیارد ریال برسد که نسبت به سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۲٫۷ و ۳٫۳ برابر شده است. همچنین ارزش فروش صادراتی این شرکت و سود ناخالص ناشی از آن نیز در سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۸۹ هزار و ۸۵۹ میلیارد ریال و ۱۶ هزار و ۳۳۱ میلیارد ریال بوده است. گفتنی است پیش‌بینی می‌شود میزان فروش داخلی و صادراتی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش برای سال ۱۴۰۳ به ترتیب به ۳۲۸ هزار میلیارد ریال و ۱۴۵ هزار و ۹۲۴ میلیارد ریال افزایش یابد که تحقق این مسئله، تاثیرات چشمگیری را رشد مضاعف سودآوری این شرکت خواهد داشت، موضوعی که گام‌های مصمم «کاوه» برای رسیدن به آن به وضوح قابل مشاهده است.

بررسی آمارها نشان می‌دهد این شرکت در سه ماهه نخست سال جاری موفق به تولید ۵۰۷ هزار و ۳۹۲ تن، فروش داخلی ۴۵۴ هزار و ۳۷۹ تن و صادرات ۴۵ هزار و ۳۸۳ تن شمش بیلت شد که این موضوع درآمدی حدود ۱۰۱ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال، ۵۳ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته را برای این شرکت در پی داشته است. در واقع شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در سه ماهه نخست سال جاری، سومین فولادساز برتر کشور از جنبه کسب درآمدهای عملیاتی بوده است. «کاوه» همچنین در سه ماهه نخست سال جاری در حدود ۹٫۱ درصد از تولید بلوم و بیلت و ۵٫۵ درصد از کل تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داده است؛ مسیری که تداوم آن در ماه‌ها و سال‌های آینده به افزایش سهم شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از عملکرد تولید و ارزش‌آفرینی صنعت فولاد کشور منتج خواهد شد و با ارتقای جایگاه این شرکت در تمامی عرصه‌های عملکردی، عملیاتی و سودآوری، آن را به گزینه‌ای جذاب برای سهامداران تبدیل خواهد کرد.

نمودار ۱٫ مسیر رشد درآمدهای عملیاتی و سود خالص شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
نمودار ۲٫ حاشیه سود خالص و عملیاتی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
نمودار ۳٫ مقایسه درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در سه ماهه نخست سال‌های اخیر

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.